Devoxx is de grootste conferentie voor Java-ontwikkelaars in Europa met 3500 deelnemers uit meer dan 40 landen die allemaal Wi-Fi toegang wensen.

High Density

Deze conferentie duurt 5 dagen en gaat door in de zalen van Metropolis in Antwerpen. De uitdaging bestaat er in om al deze mensen en hun veelvoud aan toestellen gelijktijdige draadloze netwerktoegang te bieden in de verschillende zalen met gemiddeld 700 mensen per zaal.

De organisatie beschouwt Wi-Fi internettoegang als een primair recht van de bezoeker en heeft dus in hun niet-aflatende zoektocht naar een passende oplossing verschillende systemen geprobeerd maar zonder veel succes. 

 

Devoxx View Of The Room
Devoxx Zicht Op Toestellen In De Zaal

Hoge capaciteit

Stephan Janssen, stichter van Devoxx en BeJUG vat samen: “De laatste jaren is Wifi toegang voor ons onmisbaar geworden. Het vinden van een betrouwbare draadloze oplossing is echter veel moeilijker gebleken dan we ons ooit hadden kunnen inbeelden.”

De gebruikers zijn veeleisende IT-ers die niet enkel professioneel bereikbaar willen blijven via mail en skype maar die tevens tegelijkertijd grote bestanden downloaden, youtube sessies van sprekers bekijken en tijdens de pauzes zich ook aan videostreaming wagen. Zowel de capaciteit van het netwerk als de internetverbinding moesten hier dus op afgestemd zijn.

Welke producten gebruikte Multicap?

Om de benodigde draadloze capaciteit te realiseren, is er gekozen voor de Meru Networks oplossing met channel layering waardoor access points gestacked kunnen worden voor een nettotoevoeging van capaciteit en simultane client connecties.

Stephan becommentarieerd: “Onze deelnemers zijn nog nooit zo enthousiast geweest over het draadloze netwerk! Het werkte perfect! Een absolute ‘dank u’ aan Multicap voor dit draadloze design!”

Multicap ondersteund dit event sinds 2010 met dezelfde apparatuur. Hieronder vindt u de evolutie van de gebruikersaantallen. “Unique stations” staat voor het aantal unieke MAC adressen die er gedetecteerd werden terwijl “Max simultaneous stations” het aantal gelijktijdige actieve clients voorstelt. U ziet dat het hier wel degelijk over high density Wi-Fi gaat!

Total Overview 2012 2016

* Door het gebruik van een andere monitoringsoftware is de tijd waarbinnen simultaan geonnecteerde stations geteld worden veranderd waardoor het aantal nu afwijkt van de vorige jaren.

2010 2016 Simultaneous Users
2010 2016 Unique Stations

Wie is de klant?

  • Naam klant: Devoxx
  • Activiteiten: organiseren Java conferenties
  • Land: België

Ook graag een oplossing op maat?

Schakel Multicap in voor een netwerkoplossing op elke mogelijke locatie.

Neem contact met ons op