Aviat Networks

Aviat Networks heeft één van de langste geschiedenissen onder alle microwave aanbieders. Gestart in 1984 als Digital Microwave Corporation heeft de firma verschillende naamsverandering ondergaan. Via DMC Stratex Networks naar Stratex Networks naar Harris Stratex om uiteindelijk bij Aviat Networks uit te komen.

Deze lange geschiedenis gaat gepaard met tal van 'industry firsts'. Onze persoonlijke favoriet is het Eclipse platform dat in 2004 het levenslicht zag en vandaag nog steeds verder ontwikkeld en verfijnd wordt.

Aviat Eclipse: Nodal of vast chassis

Dé vernieuwing die Eclipse bracht, was het nodale principe: één chassis met één tot zes radio's, met selecteerbare interfacekaarten, 1+1, 2+0 geïntegreerd in het chassis en dus een oneindig aantal configuratiemogelijkheden. Dit biedt niet enkel een ongekende flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden maar bespaart ook enorm veel plaats in het rack.

Deze flexibiliteit maakt het heel eenvoudig om vanuit een TDM verleden een hybride TDM + Ethernet oplossing te bieden en te migreren naar full Ethernet en zelfs Sync Ethernet en IEEE1588v2.

Dankzij een combinatie van intelligente features is het vandaag mogelijk om tot 2.8Gbps vanuit één enkele compacte en modulaire unit te bieden. Het Extended chassis (2U ipv 1U) biedt zelfs tot 5Gbps aggregated bandbreedte!

Het traditionele vaste chassis biedt een waaier aan keuzes van interfaces en snelheden maar deze zijn niet vervangbaar.

Aviat Networks Eclipse Nodal
Aviat Microwave Router

Microwave routers

Aviat Networks is de eerste om microwave radio te combineren met IP/MPLS routeringsfunctionaliteiten in één toestel. Dit toestel is zowel klein in afmetingen, biedt uitgebreide L2 en L3 routering functionaliteit en is eenvoudig te gebruiken in elk microwave netwerk. Dit brengt het aantal te onderhouden en te plaatsen toestellen ook weer omlaag wat niet alleen eenvoudiger is maar tevens goedkoper!