Het psychiatrisch ziekenhuis Beau Vallon bestaat niet uit één groot gebouw maar wel uit 17 verschillende gebouwen die onderling variëren van kasteeltjes over een kerk en klooster naar nieuwbouwprojecten. Deze gebouwen staan verspreid in een park van ongeveer 150 hectare.

Voice-over-WiFi beter dan DECT

Zowel de gebouwen als het park dienden volledig gedekt te zijn, van de kelder tot de zolder en tot achter elke boom. De personeelsleden dienen immers overal bereikbaar te zijn en moeten ook op elke mogelijke locatie betrouwbaar een alarm kunnen versturen.

De bestaande DECT installatie voorzag dit niet en dus moest de Wi-Fi installatie beter dan DECT worden wat uiteraard een heel hoog verwachtingspatroon is. Goed ge-engineerde VoWiFi is hier echter toe in staat en we vervullen alle verwachtingen!

Beau Vallon
Beau Vallon

Hoge criticaliteit

Het doel van het netwerk is om tot in elke uithoek telefonie en alarmering mogelijk te maken. Daarnaast werd ook overgeschakeld naar draadloze thin clients waarbij uiteraard de real-time verbinding cruciaal is.

Om het verzorgingsproces verder te optimaliseren, is er gekozen om met een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) te werken zodat de verpleging en dokters steeds over de juiste gegevens beschikken. Ook bewoners, bezoekers en leveranciers maken gebruik van het netwerk want niemand kan in deze tijden van ‘always connected’ het netwerk nog missen. 

Welke producten gebruikte Multicap?

We hebben met de Ekahau Site Survey tool een uitgebreide simulatie en verificatie ter plaatse van dit design uitgevoerd alsook een verificatie survey.

Om de gevraagde kwaliteit en betrouwbaarheid van Voice-over-WiFi telefonie te kunnen voorzien in een mix van voice, standaard data en real-time data werd gekozen voor de Meru Networks oplossing.

Een cluster van centraal geplaatste, redundante controllers beheert een kleine 800 access points. De monitoring en centrale configuratie van dit systeem gebeurt via de Meru Network Manager. De guest toegang wordt voorzien via een Handlink ISS appliance.

Wie is de klant?

  • Naam bedrijf: L'Hôpital Psychiatrique du Beau Vallon (UCL Saint-Luc)
  • Activiteiten: Psychiatrisch ziekenhuis
  • Land: België

Ook graag een oplossing op maat?

Schakel Multicap in voor een netwerkoplossing op elke mogelijke locatie.

Neem contact met ons op