Beaulieu International Group is een globale provider voor 'Flooring Solutions', ontwikkeling van ruwe materialen en productie. Ze hebben 29 vestigingen, 11 verkoopskantoren en 8 distributiecentra, verspreid over 16 landen. De ICT afdeling is gelocaliseerd in Oosterbeke, België en ze zijn verantwoorderlijk voor de ondersteuning van alle bedrijfs websites. 

Wi-Fi connectiviteit

De grote uitdaging voor Beaulieu International was om in al hun magazijnen en productie hals een manier te vinden om hun stock accuraat weer te geven. Ze maken gebruik van scanners om de in en uit beweging van de goederen vast te leggen maar doordat ze problemen hadden op sommige plaatsen met hun Wi-Fi dekking zagen ze dat hun stock telling niet  klopte. Ze moesten dus een Wi-Fi netwerk voorzien met een absolute dekking en uitstekende connectiviteit. Hier moest rekening gehouden worden met een moeilijke omgeving maar ook met heftrucks die rondrijden met scanners.  

Beaulieu International Group
Beaulieu Flooring Solutions

De Ekahau Site Suvey & Planner oplossing

Door gebruik te maken van de Ekahau Site Survey & Planner zijn ze ering geslaagd om voor elke locatie het aantal access points te bepalen met de maximale dekking van het  Wi-Fi netwerk. Ook kunnen ze nu veel sneller netwerk problemen registreren en oplossen zonder te vertrouwen op externe partijen. Het grootste voordeel dat ze hebben is dat ze zelf de controle hebben over hun Wi-Fi opzet. 

Zoals Tim De Coen, Netwerk en beveiliging enginieur bij Beaulieu, het vertelde: 
"Het is nog nooit zo makkelijk geweest. "

Welke producten gebruikte Multicap?

Door het advies van Multicap heeft Beaulieu International Group gebruik gemaakt van de Ekahau Site Survey & Planner. Beaulieu heeft een eigen ICT afdeleling met ervaren enginieurs die de metingen en Site Survey zelf hebben uitgevoerd. Hierdoor hebben ze zelf de controle over hun Wi-Fi opzet en kunnen ze sneller reageren op problemen. 

Wie is de klant?

  • Naam bedrijf: Beaulieu International Group
  • Activiteiten: Vloerbekleding, Productie en Ontwikkeling
  • Land: België

Ook graag een oplossing op maat?

Schakel Multicap in voor een netwerkoplossing op elke mogelijke locatie.

Neem contact met ons op