IGMA, een bulkterminal in de haven van Amsterdam, is actief in de overslag van bulkcargo's, variërend van landbouwproducten tot steenkool en mineralen. IGMA heeft meer dan 40 jaar ervaring en haar getrainde professionals weten hoe ze moeten omgaan met bulkproducten. Ze hebben de meest geavanceerde technieken om cargo's succesvol te verplaatsen van het scheepsruim naar aken, kustvaarders en silo's.   

Feilloze netwerk connectie 

De voornaamste vereiste van de haven manager was dat er een feilloze netwerk connectie aanwezig moet zijn tussen alle vaarttuigen zoals kranen en weegtorens, zelfs als deze van locatie veranderen binnen de haven. Hierbij komt een enorme uitdaging kijken, bij het uitladen van de schepen stijgen deze op het water en blokkeren ze al het Wi-Fi signaal naar de operation monitoring centrale.  

IGMA Cargill Haven Amsterdam
Haven Amsterdam 3

Hoge Performantie Point to Multipoint

Door een goede samenwerking tussen Dimension Data, Skyline Networks en Multicap komen we tot de conclusie dat een Proxim Tsunami 8200, geplaatst op de centrale weegtoren, de oplossing zou bieden voor al de vereisten van deze opdracht.

Na metingen is gebleken dat deze centrale weegtoren 50m hoog is en dat ze tussen 600 en 800 meter van de twee dokken verwijderd is met een duidelijk zicht op elke dok. Hierdoor is de centrale weegtoren de aangewezen plek om als basis netwerk site te fungeren.

Om deze afstanden te overbruggen worden twee Tsunami® 8200 Base station units met 16.5dBi, 60 degree sector antennas geïnstalleerd. Dit verzekert het bereik aan beide dokken, wel is er een extra base station unit met omni directional antenna geïnstalleerd om het bereik van de draaibeweging van de centrale weegtoren te dekken. Aan de andere kant van de connectie, worden Tsunami® subscriber units geïnstalleerd op gebouwen en kranen. 

Dankzij deze oplossing is er nu een naadloze connectiviteit en kan het IGMA management logistieke gegevens communiceren en monitoren zonder het verlies van gegevens.  

IGMA meting

Welke producten gebruikte Multicap?

Door het advies van Multicap is er gebruik gemaakt van de Proxim Tsunami® 8200. Deze Proxim wordt aangedreven door de Proxim ClearConnect®. Dit is een geavanceerd, dynamisch en adaptief Radio Frequency technologie. Hieronder valt de Proxim's WORP® en DDRS (Dynamic Data Rate Selection) die betrouwbare verbindingen garanderen met een minimum aan fouten, ondanks de steeds wisselende luchtvochtigheid en temperaturen. Bovendien adviseren we om gebruik te maken van de IP 67 klasse behuizingen waar de radio's ondergebracht worden, voor volledige bescherming te bieden tegen stof en vocht.

 

Wie is de klant?

  • Naam bedrijf: IGMA/ Cargill in de haven van Amsterdam
  • Activiteiten: Bulkterminal
  • Land: Nederland

Ook graag een oplossing op maat?

Schakel Multicap in voor een netwerkoplossing op elke mogelijke locatie.

Neem contact met ons op