De gespecialiseerde kranen van Sarens worden wereldwijd verhuurd en ingezet. Tot nog toe beschikte het bedrijf niet over een manier om online te kunnen opvolgen waar zijn kranen zich exact bevonden en hoeveel uren ze effectief werden gebruikt.

Multicap ontwikkelde een geïntegreerde totaaloplossing op maat, dewelke Sarens later als “Globetracking” doopte. Multicap leverde zowel het geschikte registratietoestel als de centrale beheersoftware voor de opvolging van zijn werktuigen en het management van het systeem.

Het bleef echter niet beperkt tot één type registratietoestel voor de kranen. Ondertussen ontdekte Sarens de mogelijkheden van het systeem en de toegenomen visibiliteit op zijn werkmiddelen. De installatie groeit nog steeds, en bijkomende registratietoestellen werden geleverd voor het bijkomend opvolgen van trucks, bestelwagens, dienstwagens, generatoren, alsook stroomloze werkmiddelen als hefmanden, dieseltanks, etc.

Sarens
Sarens

De registratiesystemen, waarvan er dus meerdere types in gebruik zijn, leggen hun data vast afhankelijk van triggers (afstand / tijd / ingangen / statussen / voedingsspanning etc.) en sturen deze door, gekoppeld met locatie en tijd op basis van GPS, naar het centrale platform op basis van GPRS communicatie, met SMS als backup.
De grote uitdaging was (anno 2007) om het geheel wereldwijd te laten werken, en realtime, zodoende dat binnen de 5 seconden de meest up to date informatie op het centrale platform verschijnt. Sarens heeft immers wereldwijde activiteiten en werken over verschillende tijdzone’s heen.

Bovendien werden allerhande koppelingen voorzien, teneinde de gegevens die het systeem verzamelt, waardevol in te zetten in de specifieke bedrijfsprocessen van Sarens.

Het systeem groeit nog steeds, door telkens weer nieuwe parameters te visibiliseren als bijvoorbeeld windsnelheid, brandstofverbruik, en vervolgens de vastgelegde “big data” te interpreteren en om te vormen tot “management data”.

Welke producten gebruikte Multicap?

  • ABtrack high-end track & trace platformen met custom software (ABT30 / ABT40 / ABT21).
  • Centraal platform – maatwerk – Linux & Java technologie – web-based GUI
  • GPRS communicatie & GPS locatie bepaling

Wie is de klant?

  • Naam bedrijf: Sarens
  • Activiteiten: Heavy lifting, Engineered transport
  • Land: Wereldwijd

Ook graag een oplossing op maat?

Schakel Multicap in voor een netwerkoplossing op elke mogelijke locatie.

Neem contact met ons op